Sweden Rock Festival

1369539-is-it-pain  

Sweden Rock Festival on alkujaan Ruotsissa järjestettävä vuosittainen rock / metal -festivaali, joka pidettiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 1992. Tässä festivaalilla oli alusta lähtien selvä suuntaus raskaampaan rock- ja metallimusiikkiin, mutta toisaalta Sweden Rock Festival on pystynyt myös tarjoamaan hämmästyttävän monipuolista musiikkiantia vuodesta toiseen. Samoilla festivaaleilla ovat nimittäin soittaneet niin monet Obituaryn kaltaiset deathmetal-bändit kuin myös texas boogieta soittava ZZ Top tai southern rockia esittävä Molly Hatchet.  

Ensimmäinen Sweden Rock Festival pidettiin yhdeksän bändin voimin Olofströmissä. Sen jälkeen se järjestettiin viitenä vuotena Karlshamnissa, kunnes lopulta vuonna 1998 koko festivaali siirrettiin – hieman ironista kyllä – Norjaan, Sölvesborgiin. Kun ensimmäisillä yksipäiväisillä festivaaleilla esiintyi yhdeksän suhteellisen tuntematonta bändiä, on tämän jälkeen tapahtuma reilun kahdenkymmenen vuoden aikana kasvanut merkittäviin mittoihin. Erityisesti esiintyjälista on vakuuttava. Vuosien varrella Sweden Rock Festivalissa esiintyneistä yhtyeistä ja artisteista voisi mainita ainakin seuraavat suuruudet: Aerosmith, Deep Purple, Mötley Crüe, Judas Priest, Dio, Bruce Dickinson, Twisted Sister, Whitesnake, Uriah Heep, Motörhead, Nazareth, Saxon, Status Quo, Scorpions, Def Leppard, Testament, Alice Cooper, W.A.S.P, Thin Lizzy ja Guns N’ Roses.  

Eikä vuosi 2015 tee sekään poikkeusta, sillä vakuuttavia esiintyjiä on luvassa tänäkin vuonna. Esimerkiksi Judas Priest, Toto, Wasted Shells, Deception, Safe Mode, Royal Ruckus sekä myös mm. Michael Monroe löytyvät tämän kesän ohjelmaluettelosta. Festivaali järjestetään 3. – 6. heinäkuuta ja odotettavissa on runsas vierasjoukko Norjan lisäksi myös muista Pohjoismaista ja Euroopasta. Liput ovat nyt myynnissä ja tapahtuman sivulta swedenrock.com löytyy lisätietoja festareista.