Rock on the Range

303269-musician-plays-his-gibson  

Rock on the Range on vuosittainen Pohjois-Amerikassa järjestettävä rockfestivaali, joka profiloituu raskaampaan musiikkiin ja erityisesti metalliin. Tapahtuma järjestetään kahdessa paikassa: Ohion Columbuksessa, USA:ssa sekä Manitoban Winnipegissä, Kanadassa. Kyseessä on melko uusi festivaali, joka on saavuttanut muutaman vuoden aikana paljon suosiota ja esiintyjinä on jo ollut monia maailman huippunimiä.   Ensimmäinen Rock on the Range järjestettiin Columbuksessa toukokuussa 2007.

Tapahtuman kanadalainen velipoika toteutettiin puolestaan ensimmäisen kerran Winnipegissä kesäkuussa 2009. Koska ensimmäinen tapahtuma oli menestys, päätettiin festivaalista tehdä vuosittainen. Ensimmäisessä Rock on the Range -tapahtumassa esiintyi mm. legendaarinen Stone Temple Pilots -yhtye. Tapahtuma laajeni nopeasti useampipäiväiseksi ja esiintymislavoja lisättiin niin, että jokaisella tapahtuman pääsponsorilla oli pian oma lavansa. Eräs näkyvimmistä tapahtuman sponsoreista on Jägermeister. Muita pääsponsoreja ovat mm. Sony, Kicher ja Monster Energy.  

Festivaalissa on Ohion puolella yleensä ollut yli 30 000 päivittäistä vierailijaa, mutta nyt näyttäisi siltä, että odotettavissa on jopa 40 000 kävijää päivää kohti. Rock on the Rangen esiintyjäkaartissa on tänäkin vuonna monia legendaarisia rockyhtyeitä, kuten esim. Linkin Park, Judas Priest ja Slipknot – varsin raskasta musiikkia on siis luvassa toukokuun 15., 16., ja 17. päivinä, jolloin tämä kolmipäiväinen festivaali järjestetään.  

Liput ovat myynnissä juuri nyt ja niiden ostaminen sekä mm. hotellin buukkaaminen onnistuu myös netistä. Tapahtumalla on omat www-sivut, jotka löytyvät osoitteesta rockontherange.com. Lisäksi festivaali löytyy luonnollisesti myös sosiaalisesta mediasta.