Soundwave XV Festival

1068001-testament  

Soundwave, tai tarkalleen ottaen Soundwave XV Festival, on Australiassa järjestettävä kaksipäiväinen raskaan musiikin suurtapahtuma. Festivaali järjestetään useassa Australian kaupungissa: Melbournessa, Sydneyssa, Adelaidessa ja Brisbanessa, ja ne ajoittuvat helmi- ja maaliskuulle. Hieman poikkeuksellinen ajankohta selittyy luonnollisesti sillä, että Australiassa on tuolloin kesäkausi.  

Soundwave XV ei ole tiukasti rajoittanut musiikkitarjontaansa pelkkään raskaaseen heavy metaliin, vaan linjauksena on pikemminkin heavyn ja muun raskaamman tyylilajin ohella myös musiikin progressiivisuus, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että painopiste on soittajien teknisessä osaamisessa ja musiikillisessa kompleksisuudessa – esimerkiksi iskelmämusiikista tuttujen tarttuvien kertosäeriimien sijaan. Tällaisia musiikillisesti vakavasti otettavia yhtyeitä löytyy paljon myös muualta kuin metallin parista. Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita vaikka tämän vuoden Soundwavessa esiintyvän amerikkalaisen Soundgardenin, jonka musiikkia voisi kuvata lähinnä progressiiviseksi grungeksi. Muita tunnettuja Soundwaven esiintyjiä tänä vuonna ovat mm. Faith No More, Smashing Pumkins ja Slipknot. Lisäksi mukana on paljon muitakin tunnettuja nimiä, joista monet voi bongata myös tämän vuoden Helsingin Tuska-festivaalilla; näihin kuuluu esimerkiksi amerikkalainen Exodus. Muita Soundwaven esiintyjiä ovat mm. The Treatment, Gerard Way, One Ok Rock sekä Terror Universal.  

Soundwave-festivaaleista löytyy runsaasti tietoja tapahtuman omilta www-sivuilta osoitteesta soundwavefestival.com, minkä lisäksi tapahtuma löytyy luonnollisesti myös Facebookista, Twitteristä ja monesta muusta sosiaalisen median palvelusta.