Hellfest

366630-live-on-stage  

Ranskan panos raskaan musiikin festivaalitarjontaan tunnetaan nimellä Hellfest. Kyseessä on Ranskan Clissonissa (35 km Nantesista ja n. 400 km Pariisista) heinäkuun puolivälissä järjestettävä vuosittainen rock-festivaali. Hellfest voidaan kategorisoida ns. extreme-musiikin festivaaliksi, jossa on tarjolla perinteisen metallin lisäksi runsaasti erilaisia metallimusiikin alalajeja, kuten esim. death-, black- ja trash metallia.

Lisäksi musiikkitarjonnasta löytyy mm. hardcore punkrockia, mutta toisaalta myös kevyempää raskasta musiikkia, kuten vaikkapa Scorpions.   Hellfest on itse asiassa vuosina 2002 – 2005 järjestetyn Fury Festin seuraaja. Fury Fest joutui erilaisten uskonnollisten ja äärioikeistolaisten ryhmien silmätikuksi, ja monet sponsorit, kuten Coca Cola, päättivät lopettaa yhteistyön festivaalin järjestäjien kanssa.

Hellfest on joutunut myös monen poliittisen puolueen ja vaaliehdokkaan arvostelun kohteeksi myöhemminkin, mutta tapahtuma on kuitenkin sinnikkäästi jatkanut toimintaansa vuodesta toiseen.   Hellfest on saanut kunnian toimia monen legendaarisen yhtyeen esiintymisareenana sen jälkeen, kun tapahtumaa on nykyisessä muodossaan järjestetty vuodesta 2006 alkaen. Festivaaleilla ovat soittaneet mm.

Alice in Chains, The Haunted, Apocalyptica, Motörhead, Dead Kennedys, Machine Head, Lamb of God, Children of Bodom, Korpiklaani, Megadeth, Sepultura sekä lukuisat muut yhtyeet. Kuten listalta voi nähdä, myös monet suomalaiset metalliyhtyeet ovat soittaneet tässä tapahtumassa. Vuonna 2015 esiintyjälistalta löytyvät mm. Judas Priest, Slipknot, Dead Kennedys, Scorpions ja mm. hieman lähempänä valtavirtamusiikkia oleva ZZ Top. Näissä kolmipäiväisissä festareissa on muuten peräti kuusi esiintymislavaa, joten kaikenlaisen musiikin ystävät varmasti löytävät itselleen parhaat paikat.