Kim Herold – Mallista muusikoksi ja pokerinpelaajaksi

Kim Herold nousi julkisuuteen mallina, mutta myöhemmin hän teki onnistuneen siirron musiikkimaailmaan. Herold on tehnyt musiikkiuraa niin yhtyeessä kuin myös sooloartistina jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on myös tullut tunnetuksi kiinnostuksestaan pokeriin ja hän on menestynytkin siinä, ollen nyt Suomenmestari.

Suomenruotsalaisen Heroldin kansainvälinen mallinura alkoi 17-vuotiaana Milanossa, jossa hän oli lomailemassa. Hänet kutsuttiin kadulta koekuvauksiin ja pian hän olikin jo alusvaatemainoksessa. Tämän jälkeen hän vietti vuosia ulkomailla mallin töitä tehden ja lehdissä poseeraten. Ennen malliuraansa hän kävi kokkikoulua.

Monen yllätykseksi Herold vaihtoi menestyksekkään mallinuransa musiikkiin. Hän oli laulajana vuosina 2004-2008 letkeää popmusiikkia tekevässä Humane-yhtyeessä, jonka kanssa hän julkaisi kaksi englanninkielistä albumia: Welcome to this Wonderland, joka julkaistiin kymmenessä maassa vuonna 2005 sekä Dreamcircus vuonna 2006. Bändin suurimmaksi hitiksi nousi God Was a Woman Too. Humanen mentyä tauolle Kim Herold on tehnyt omaa soolouraansa.

Ensimmäinen Universal Musicille tehty soolosinkku Social Butterfly julkaistiin vuonna 2008 ja siitä tuli aikamoinen kesähitti sekä Suomessa että myös muun muassa Virossa. Viimeistään Social Butterfly nosti Kim Heroldin kotimaisen musiikin ystävien tietoisuuteen mm. tiheän radiosoiton myötä. Samana vuonna julkaistiin myös kevyttä poppia sisältävä esikoisalbumi DrunkSoberLoveMusic, jonka kaikki kappaleet ovat Heroldin itse tekemiä. Seuraava soololevy Easy Love julkaistiin vuonna 2011.

Heroldin uusin levy Kim Herold ilmestyi vuoden 2014 lopulla. Uransa alussa Herold kirjoitti laulunsa englanniksi, mutta nyt hän on siirtynyt uusimman levynsä myötä suomen kieleen. Levyllä vierailee tunnettuja laulajia, kuten Heli Kajo biisissä Liian Hauras ja Samu Haber biisissä 35. Kantrihenkinen levy on saanut oikein hyvän vastaanoton ja Heroldilla onkin varmasti mukavasti keikkaa tiedossa lähitulevaisuudessa.

Kim Herold on nähty myös usein televisiossa. Lukuisten musiikkiesiintymistensä lisäksi hän on osallistunut mm. Tanssii tähtien kanssa –ohjelmaan, jossa hän sijoittui viidenneksi, sekä Dancing on Ice -ohjelmaan, jonka hän joutui valitettavasti jättämään kesken selkäkipujen vuoksi. Hän on myös vieraillut monissa muissa suosituissa ohjelmissa, kuten Pokeritähdessä ja Neljän tähden illallisessa. Erityisesti suositun Tanssii tähtien kanssa –esiintymisensä myötä Herold on noussut koko kansan tietoisuuteen.

Kim Herold on tunnettu jo pitkään kovana pokerin harrastajana, jota hän on pelannut usean vuoden ajan, siinä myös hyvin menestyen. Hän on kertonut taktiikkansa olevan se, ettei hänellä ole ennustettavaa taktiikkaa ja hän tykkää höpötellä pelin aikana, pyrkien näin viemään vastustajan keskittymiskyvyn. Hän on myös edustanut Unibetia muun muassa Yyteri Beach -futistapahtumassa. Mikäli olet kiinnostunut tietämään lisää Heroldin suosikkipelistä, Texas Hold’ emista, voit käydä lukemassa lisää sen säännöistä tästä linkistä.

poker-free-header

Vuonna 2014 European Poker Tourin Prahan turnauksessa pidettiin samanaikaisesti pokerin Suomenmestaruuskisat Pot Limit Omahassa ja No Limit Hold ’emissa. Livepokerin SM-kisat olivat avoinna kaikille pelaajille, joilla on suomalainen passi tai henkilöllisyystodistus tai jotka asuvat Suomessa. Myös Kim Herold osallistui kisoihin ja omaksikin yllätyksekseen voitti Omaha-mestaruusturnauksen. Hän pelasi tasaisesti ja sai voittopotin kotiin vietäväksi. Hän on siis tällä hetkellä pokerin Suomenmestari. Vuonna 2015 Kim Herold on jo ollut mukana ainakin Kings Of Tallinn -pokerifestivaalissa Tallinnassa. Hän pelasi siellä sekä Omaha-turnauksessa että avokiinapokerissa.

Kim Herold nähdään tänä vuonna myös hyväntekeväisyyden parissa. Julkisuuden henkilöistä koostuva suunnistusjoukkue Jukolatiimi kerää rahaa VAU:n (Suomen Vammaisliikunta ja -urheilu ry) lasten ja nuorten liikuntaan, pääkohteenaan syksyn 2015 Junior Games -kisat. Tiimiin kuuluvat Heroldin lisäksi Aleksi Valavuori, Kaj Kunnas, Lassi Hurskainen, Jaana Pelkonen, Oona Tolppanen sekä Krista Pärmäkoski. Tiimi on mukana haastamassa yrityksiä mukaan lahjoittamaan varoja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikunnan hyväksi.