Rakenna kotistudio ja tallenna musiikkia

Kodin äänitysstudion rakentaminen on nykyään erittäin helppoa myös harrastajille. Musiikin tekeminen oli aiemmin useimpien ihmisten toteutumaton unelma. Nykyään on helppoa perustaa studio kotona äänittämiseen vaikka makuuhuoneeseen, ja se on niin yksinkertaista, että monet ihmiset eivät edes tiedä mistä aloittaa.

Olitpa vasta aloittamassa musiikin tekemistä tai vasta etsit halvempaa vaihtoehtoa studiolle, sinun tulisi tietää muutama seikka toimivan ammattimaisen äänitysstudion rakentamiseksi. Aloita valitsemalla luotettava tietokone kotistudion rungoksi. Etsi nopea laite, jolla on riittävästi levytilaa ja joka pystyy käsittelemään tallentamasi äänen.

Kotisi on studiosi

Jos olet musiikin tuottaja tämän päivän maailmassa, vietät todennäköisesti suurimman osan ajastasi musiikin luomiseen laajennuksilla valitulla laitteistolla, laulamalla ja tekemällä kappaleita studiossasi. Suurimmalle osalle nykypäivän musiikin tekijöistä riittää toimiva kotistudio, joka pystyy käsittelemään lukuisia tallenteita. Siihen riittää mainiosti kotikone. Toisaalta kaikki riippuu toivomastasi työn lopputuloksesta. Jos esimerkiksi haluat soittaa rumpuja, tarvitset muutaman mikrofonin, esivahvistimen, ja hyvän äänitilan. Et halua häiritä naapureitasi.

Tonnin setelillä pääsee pitkälle

Noin 1000 dollarin budjetilla voit luoda erinomaisen kodin äänitysstudion. Jos sinulla on tarpeeksi hyvä tietokone tallennusta varten, se on riittävä setup kunnolliselle kotistudiolle. Jos sinulla ei kuitenkaan ole asianmukaista tallennustietokonetta, yritä kasvattaa budjettiasi vastaavasti. Mikäli haluat ostaa hyviä laitteita, suosi kotimaisia liikkeitä. Saat niistä yleensä parhaan takuun arvokkaille laitteillesi.