Graspop Metal Meeting

Concert crowd

Graspop Metal Meeting on Belgian Desselissä vuosittain järjestettävä raskaamman musiikin suurtapahtuma. Graspop profiloituu melko monipuolisesti niin rock-, metalli- kuin punk-festivaaliksikin. Tätä tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1996 alkaen ja vaikka festivaalialue ei olekaan kovin laaja, on kyseessä yksi Euroopan suurimmista rock-festivaaleista: esimerkiksi vuonna 2011 tapahtumassa vieraili 142 000 kävijää.  

Alunperin Graspop ei ollut metallimusiikin tapahtuma, vaan lähinnä kevyemmän popin ja folk-tyyppisen musiikin koko perheelle suunnattu festivaali. Tuolloin tapahtumassa vierailivat mm. Joe Cocker ja Simple Minds. Koko perheen musiikkitapahtumista oli kuitenkin Belgiassa tuohon aikaan ylitarjontaa, ja 1990-luvun lopulla Graspop Metal Meeting alkoi monen mutkan kautta muotoutua vähitellen nykyiseksi raskaamman musiikin tapahtumaksi.  

Graspop Metal Meeting on luonnollisestikin toimintansa aikana vetänyt puoleensa suuren määrän maailman merkittävimpiä yhtyeitä ja artisteja niin pop- ja rock-musiikin kuin metallin ja punk-rockinkin parista. Esimerkiksi vuoden 2014 tapahtumassa esiintyivät niinkin legendaariset yhtyeet kuin Black Sabbath, Soundgarden, Anthrax ja Alice in Chains.  

Samanlainen meininki jatkuu tänäkin vuonna, sillä esiintyjiksi on jo vahvistettu mm. KISS, Marilyn Manson, Judas Priest, Alice Cooper, kuten myös mm. suomalainen Sonata Arctica. Musiikkia Graspop Metal Meetingissä tullaan kuulemaan viideltä eri esiintymislavalta, ja tapahtuma järjestetään 18. – 19. kesäkuuta. Lisää tietoa Graspop Metal Meetingistä on saatavan internetistä tapahtuman kotisivuilta, Facebookista ja muista sosiaalisen median palveluista.