SlipKnot

SlipKnot on eräs tämän hetken puhutuimmista alternative metal -tyylisuunnan yhtyeistä. SlipKnotin musiikissa yhdistyvät trash- ja industrial-metalli, mutta bändi on ottanut vaikutteita myös mm. Black Sabbathista, KISSistä, Beastie Boysista ja jopa Jimi Hendrixistä. SlipKnot tulee USA:sta ja huomionarvoista on, että tämä yhtye on myös saanut Grammy-palkinnon.   Esiintymisasuinaan SlipKnot käyttää naamioita ja haalareita. Naamiot ovat tyyliltään horroria ja scifiä, joskin kuitenkin hillitymmät kuin mitä olemme esim. Lordin päällä tottuneet näkemään. SlipKnot on perustettu vuonna 1995, ja se teki läpimurron kappaleensa Wait and Bleed avulla. Tämän jälkeen yhtye julkaisi albumit Iowa ja Vol.3, jonka jälkeen suosio vain kasvoi.

   

Vuoteen 2003 asti yhtyeen tyyli oli varsin agressiivista ja lauluosuudet olivat usein lähinnä ”murinaa”. Vuonna 2004 yhtye teki eräänlaisen tyylin muutoksen linjassaan. Rytmipuolella SlipKnot kyllä jatkoi raskasta tyyliään, mutta kappaleiden sävellykset sekä laulajan laulutyyli kokivat uudistuksen. Uusi suunta toi kuitenkin menestyksen, sillä kappale ”Before I Forget” toi yhtyeelle Grammy-palkinnon.   Vuonna 2008 julkaistu yhtyeen neljäs studioalbumi ”All Hope is Gone” toi taas mukanaan uusia suuntauksia.

Nyt mukana oli jopa täysin puhtaita lauluosuuksia. Vuonna 2014 yhtyeestä kuultiin jälleen uutta, kun se julkaisi internetissä singlen ”The Negative One”, ja hieman sen jälkeen myös uuden videon ”The Devil in I”. Maskeistaan ja esiintymisasuistaan johtuen SplipKnot on hyvin teatraalinen yhtye, ja bändin konsertit ovatkin olleet usein melkoisia spektaakkeleita.