Nummirock

2859387-concert  

Nummirock on yksi Suomen tunnetuimmista ja historiallisimmista rock-festivaaleista. Tätä Pohjanmaan lakeuksilla, tarkemmin Kauhajoen Nummijärvellä pidettävää musiikin suurtapahtumaa on järjestetty vuodesta 1987 alkaen, joten Nummirock alkaa lähennellä kohta kolmattakymmenettä juhlavuottaan. Nummirock on samalla myös yksi Suomen monista juhannusfestivaaleista, sillä se ajoittuu juuri sopivasti juhannuksen aikaan. Nummirock on myös Nummijärven festivaaliperinteen jatkaja, sillä paikkakunnalla on järjestetty mm. juhannustansseja jo 1930-luvulla.  

Musiikkityyliltään Nummirock profiloituu nykyään raskaampaan rock-musiikkiin, käytännössä heavy metalliin. Genren muutos tapahtui vuosien 2001 – 2002 tienoilla, sillä tätä ennen Nummirock toimi lähinnä perinteisenä pop-/rock-festivaalina. Samalla Nummirockista tuli kolmipäiväinen tapahtuma. Nummijärvellä ovat vierailleet tapahtuman historian aikana lukuisat raskaan musiikin suurnimet, joista voi mainita ainakin seuraavat: Ramones, Scorpions, Iron Maiden, Motörhead, Pantera, Slayer, Morbid Angel, Danzig ja Scooter. Ennen vuotta 2002 Nummirockissa olivat vierailleet myös mm. Dr. Feelgood, Girlschool sekä tietysti lukuisat suomalaiset yhtyeet, kuten esim. Eppu Normaali, Kolmas Nainen ja Peer Günt. 

Vuoden 2015 juhannuksesta näyttää tulevan myös varsin raskas ja rock-henkinen ainakin Nummijärvellä, sillä esiintyjälistalla komeilevat mm. Testament, Arch Enemy, Heaven Shall Burn, Amaranthe, Sonic Syndicate, Insomnium, Moonsorrow, Korpiklaani, Lost Society, Battle Beast, Santa Cruz ja Sotajumala. Nummirockin lippuja voi ostaa vanhaan tapaan Lippupalvelusta ja tapahtumasta löytyy luonnollisesti paljon infoa internetistä, niin Nummirockin omilta sivuilta kuin Facebookista ja muista sosiaalisen median palveluistakin.