Hammerfest

”No Sleep ’till Hammerfest” oli aikoinaan Motörheadin kiertueen nimi. Tuolloin, 1980-luvulla, heavy metal ja raskas rockmusiikki oli kenties hieman erilaista kuin nykyään. Pieni pilke silmäkulmassa voisikin sanoa, että raskas rock oli silloin ”kevyempää”. Tämä pitää ehkä paikkansa joiltain osin, sillä analogisen studiotekniikan aikaan ei esimerkiksi matalia bassotaajuuksia pystynyt samalla tavalla tallentamaan LP-levylle kuin nykyajan digitaalisella tekniikalla. Mutta jokainen Motörheadin konsertissa vieraillut tietää kyllä, että musiikki oli kyllä suoraan sieltä raskaammasta mahdollisesta päästä.  

Hammerfest on legendaarinen Walesissa järjestettävä raskaan musiikin festivaali, jossa ovat esiintyneet varmasti kaikki heavyrockin suuret nimet aina Black Sabbathista Metallicaan. Hammerfest-tapahtuma kerää yhteen raskaan musiikin ystäviä ympäri Eurooppaa ja kauempaakin: monet suomalaisetkin loikkaavat Atlantin tuolle puolen lähtevään koneeseen metallintäyteinen viikonloppu mielessään. Tapahtuma järjestetään perinteisesti maaliskuussa ja tämän vuoden liput ovat jo loppuunmyydyt – nyt ovatkin jo myynnissä vuoden 2016 tapahtuman liput.  

Vuoden 2015 esiintyjäluettelo on vakuuttavaa luettavaa metallimusiikin faneille, ja tapahtuman ohella voi nauttia toki paljon muustakin kuin vain musiikin annista. Jos siis kaikki raskaimmat bändit eivät olisikaan mieleen, tai jos on tarpeen hieman ”lepuuttaa” korvia välillä, riittää Walesin Halenissa, jossa tapahtuma järjestetään, myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Hammerfest-tapahtumalla on luonnollisesti omat www-sivut, ja festivaalista löytyy tietoa myös Facebookista ja muualta sosiaalisesta mediasta.