Inferno Metal Festival

Rock concert  

Inferno Metal Festival on Norjan Oslossa vuosittain järjestettävä metallimusiikin tapahtuma, joka on toiminut vuodesta 2001 alkaen. Sen perusti Borknagar -yhtyeen kitaristi Jens F. Ryland yhteistyössä Radar Bookingin kanssa. Inferno Metal Festival voidaan luokitella tarkemmin ns. extreme-metallin tapahtumaksi, mikä tarkoittaa käytännössä perinteistä heavyä ja hardrockia raskaampaa ja ”agressiivisempaa” metallimusiikkia. Tapahtuma järjestetään huhtikuun alussa.  

Inferno Metal Festival on nykyään yksi Pohjois-Euroopan merkittävistä raskaan musiikin tapahtumista yhdessä mm. suomalaisen Tuska Open Air -festivaalin kanssa. Tapahtuma alkoi melko vaatimattomissa puitteissa, mutta esimerkiksi jo vuonna 2010 oli tarjolla pitkä ja vakuuttava esiintyjälista, josta löytyivät mm. Svarttjern, Demonic Resurrection, Spearhead, Nachtmystium, Madder Mortem, Eyehategod, Belphegor, Finntroll, Marduk, Throne of Katarsis, Fortid, Ihsahn, Mayhem ja monet muut. Myös tänä vuonna, kun festivaali täyttää 15 vuotta, on luvassa lista pitkän linjan extreme-metallin suuria nimiä, kuten esim. Behemoth, Enslaved, Bloodbath, Arcturus, My Dying Bride, 1349 ja Taake. Yhtyeiden nimistäkin voi jo kieltämättä tehdä monenlaisia johtopäätöksiä musiikin tyylisuunnasta. Eräs kiinnostavimmista tämänvuotisista esiintyjistä on myös IXXI, joka on Inferno Metal Festival -bändikilpailun tuore voittaja.  

Tapahtuma järjestetään Oslon Rockefeller Music Hallissa, ja norjalaisten metallifanien lisäksi paikalle tietysti odotetaan paljon vierailijoita myös Tanskasta, Ruotsista, Suomesta ja muualtakin Euroopasta. Tapahtuman www-sivut löytyvät osoitteesta infernofestival.net, joiden lisäksi festivaalilla on myös omat Facebook-sivut.